EXHIBITIONS

PAINTING. ART.

Címkék

2001 (2) 2003 (2) 2004 (2) 2005 (3) 2006 (2) 2010 (1) acqua (1) berlin (2) brx (1) Címkék (1) dance (1) exhibition (1) flow (1) flowers (1) hunting (1) installation (2) landart (1) Méltóság Tisztelet (1) mixed (2) monte (1) moscow (1) NAOMI MAKI (1) object (1) oil (7) pitoro (1) RSK (1) sali (1) watercolour (3) white (1) Címkefelhő

EXHIBITIONS

2001 ORANGERIE - Open Atelier/Nyitott Műhely (Budapest) 2005 FLOW - International Installation Festival (Baja)

interview.stpetersburg

2018.11.16. 14:28 | S.CH | Szólj hozzá!

Hazatértél Szentpétervárról... lassan fél éve. Mire emlékszel?

- az emberekre. Zahar a roszfoto élén, Pavel igazgatósága alatt megnyílt fantasztikus kiállításokra a Manege-ben, vagy Piotrovski megjelenésére egy-egy kiállítás megnyitón. Andrey lelkes film rendezvényeire... vagy ... fekete-feher rendezéseire a Mihailovskiy színházban. A RoofMusic csapat különleges rendezvényeire. Ja igen, és a designra.

mesélj a pétervári designról...

-mindenütt ott van, az a vizuális igényesség, ami az éttermekben, kávézók an, boltok kirakatában, a hétköznapi öltözködésben nap mint nap szembejôn. Elképesztô. A város kis utcáit járva, meglepô design boltokat találni, a tervezôkkel lehet beszélgetni, vagy remek concept store-ok vannak, pétervári és dél koreai designerek munkáival.

Említetted a kávézókat...volt kedvenced?

-hát igen. A buche hálózat bárhol is volt a városban, mindig kedves személyzet, finom és szép falatok, remek kávé, design... nem is folytatom... vagy a coffee22, a kazanskaya utcaban, de a garcont is szerettuk, a kanalis parton.

Mi volt meglepô számodra?

- az átjárók. Néhányat elkezdtem összeírni, egy indul  Dosztojevskij házától és a Kolokolnaya( harang) utcába visz, de voltak kedvenceim a Nevskiy párhuzamos világában. Fák, csend, játszótér, alig pár méterre a sugárúttól. 

Amire szívesen emlékszel?

-opera és balett elôadások, a Mariinskiy 2ben, friss rendezések, mesevilágszerû balett elôadások Hamupipôke, Hattyúk tava, Diótörô. Ez egyébként különös volt, kilépsz a színházból és a Jelisejevskiy kulináris bolt kirakatában ugyanazokat a figurákat látod, mint a balett elôadás díszletei, bábjai. Ez a város a múltjában él....

Ha már múlt, paloták...

- ezek díszletek, ha nem is a hétköznapoké, de az ünnepek díszletei. A Juszupov palota  színházterme, vagy az Ermitage színház meghitt színpada. A nyári paloták, monplaisir, vagy Pavlovsk...igen, és a tengerpart múltszázad eleji víllái.

Van egy frappáns mondásod a péterváriakra...

- (nevet). " franciák, akik oroszul beszélnek"

 

folytatjuk...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ouvre.blog.hu/api/trackback/id/tr6112294085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása